Teatr Muzyczny 1.Piętro – gr. 3 (od 16 r.ż.)

 

Teatr  Muzyczny 1.Piętro (dawniej grupa Teatr 1. Piętro i Młodzieżowy Teatr Musicalowy gr. starsza) jest kontynuacją teatru powstałego w 2013 roku w Centrum Artystycznym SCENA w Sulejówku i od tamtej pory na stałe gości na scenach ogólnopolskich i międzynarodowych festiwali. Jest propozycją dla dzieci od 12 roku życia oraz młodzieży i dorosłych do 25 roku życia

Zajęcia teatralne skierowane są do młodych ludzi, którzy chcieliby rozwinąć lub zweryfikować swoje umiejętności aktorskie i wokalne. Praca pod okiem wykształconych aktorów i reżyserów, nauka plastyki ruchu, dykcji, recytacji, obycie sceniczne, praca w grupie – nad tymi wszystkimi elementami pracować będą młodzi aktorzy podczas zajęć.

Nasi absolwenci z powodzeniem realizują swoje marzenia, dostając się na wyższe uczelnie artystyczne (Akademia Teatralna, Akademia Muzyczna)

ZAPISZ SIĘ ONLINE (Strefa Zajęć) NOWY SEZON 2021/2022

 

Dzień i godzina zajęć: soboty, g. 11.30-14.30 (11.30-13.30 TEATR, 13.30-14.30 WOKAL)

Cena: 280 zł /miesiąc

 

Instruktorzy: 

Adam Serowaniec: Aktor filmowy i teatralny. Absolwent Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie. Obecnie aktor Och Teatru oraz Teatru Kamienica. Uznany pedagog. Prowadzi warsztaty teatralne dla młodzieży i dorosłych w całej Polsce, wystawiając spektakle i widowiska z udziałem młodych aktorów

Filmografia:
2017 – MADNESS (Obsada Aktorska)
2017 – NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Greg)
2017 – ZA MARZENIA (rola: Ulotkarz)
2017 – serial KLAN (rola: Korniszon)
2017 – serial NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Greg)
2016 – SMOLEŃSK (Obsada aktorska)
2015 – odc. 185 w serialu OJCIEC MATEUSZ (rola: Diler)
2015 – odc. 1 w serialu POWIEDZ TAK!
2014 – FALKLANDY (rola: Franek)
2012 – PRZEPIS NA ŻYCIE
2011 – KSIĘSTWO

Krótki metraż, dokument, animacja:
2009 – odc. 4 w AKADEMIA (Obsada aktorska)
2009 – odc. 4, 6 w AKADEMIA

Teatr Telewizji:
2014 – REWIZOR (rola: Iwan Aleksandrowicz Chlestakow)
2011 – DNA (rola: Filip), reż.: W. Kostrzewski

Spektakle:
2016 – UDAJĄC OFIARĘ (rola: Wala), reż.: K. Janda/Och – Teatr Warszawa
2015 – KUFEHEK (rola: Biały)/Teatr Leszno
2014 – MIŁOŚĆ BLONDYNKI (rola: Milan) reż.: K. Janda/Och – Teatr Warszawa
2013 – MY DZIECI Z DWORCA ZOO (Obsada aktorska), reż.: G. Castellanos/Teatr Kamienica Warszawa
2013 – MAYDAY 2 (rola: Gavin – syn Johna Smitha) reż.: K. Janda/Och – Teatr Warszawa
2013 – ZEMSTA (rola: Michał Kafar), reż.: W. Śmigasiewicz /Och – Teatr Warszawa
2012 – TRZEBA ZABIĆ STARSZĄ PANIĄ (rola: Harry) reż.: C. Żak /Och – Teatr Warszawa
2012 – spektakl dyplomowy ZABAWA (Obsada aktorska), reż.: A.Seniuk / Teatr Collegium Nobilium
2012 – spektakl dyplomowy PRZYPADKI PANA JOURDAIN (rola: Covielle), reż.: W.Śmigasiewicz/ Teatr Collegium Nobilium
2011 – ZABAWA JAK NIGDY (Obsada aktorska), reż.: W.Komasa / Teatr Collegium Nobilium
2010 – egzamin dyplomowy WIECZÓR TRZECH KRÓLI (rola: Curio), reż.: C.Morawski / Akademia Teatralna Warszawa
egzamin reżyserów MAKBET (Obsada aktorska), reż.: Aneta Groszyńska
egzamin reżyserów DZIKIE ŁABĘDZIE (Obsada aktorska), reż.: Karolina Kolendowicz

Musical:
SEN NOCY LETNIEJ (Obsada aktorska)

 

Agata Struzik-Nawrocka (Śpiew) – Wokalistka i skrzypaczka (Uniwersytet Muzyczny F.Chopina w Warszawie, Szkoła Piosenki Elżbiety Zapendowskiej i Andrzeja Głowackiego, Międzywydziałowe Studium Pedagogiczne). Trener wokalny. W latach 2014-2016 trener wokalny w Szkole Piosenki Elżbiety Zapendowskiej i Andrzeja Glowackiego. Aktualnie prowadzi własną klasę śpiewu w Centrum Artystycznym Scena.
Laureatka ogólnopolskich i międzynarodowych konkursów wokalnych (m.in. I nagroda na Ogólnopolskim Festiwalu Piosenki Artystycznej w Lublinie, III nagroda na 48. Studenckim Festiwalu Piosenki w Krakowie, I nagroda na Ogólnopolskim Festiwalu Poezji Śpiewanej w Kędzierzynie-Koźlu, III nagroda – Festiwal Piosenki i Ballady Filmowej w Toruniu, II nagroda na Ogólnopolskim Festiwalu im. J. Kofty w Warszawie, i inne).
Współpracuje z artystami scen polskich: Haliną Młynkovą, Magdaleną Tul, Tomasz Szymuś Orchestra, Maleo Reggae Rockers, TVP 1, TVP Polonia, Master Film oraz Canal + nagrywając programy dziecięce oraz dubbingując filmy i programy zagraniczne.
Czynnie występuje na scenach polskich i zagranicznych uczestnicząc w koncertach, projektach i widowiskach muzyki klasycznej oraz rozrywkowej. Jako wokalistka współpracowowała z Orkiestrą Symfoniczną im. K. Namysłowskiego w Zamościu biorąc udział w musicalu Marka Grechuty pt. „Szalona Lokomotywa” oraz z wydawnictwami podręczników szkolnych nagrywając piosenki dziecięce. Jest stypendystką Krajowego Funduszu na Rzecz Dzieci w kategorii „muzyka”, Young Tallents Connect oraz Stringtime NiederRhein.

poznajcie naszego instruktora:

fot. organizatorzy XXIX Ogólnopolskiego Festiwalu Teatrów Dziecięcych i Młodzieżowych oraz Arek Nawrocki

 

zdjęcia z prób oraz ze spektaklu „Szafa”, scenariusz i reżyseria: Julia Kotarska -Rekosz.